Ürdün (Arapça: الأردن, el-Ürdün) ya da resmî adıyla Ürdün Hâşimi Krallığı (Arapça: el-Memleketü'l-Ürdüniyyetü'l-Hâşimiyye), Orta Doğu'da bulunan bir Arap ülkesidir. Asya, Afrika ve Avrupa'nın kesişiminde bulunan ülke, Levant bölgesine dahildir ve Şeria Nehri'nin doğu yakasında yer alır.

Ürdün hangi ülkeye bağlı?

Ürdün veya resmi adıyla Ürdün Haşimi Krallığı, konum olarak Orta Doğu'da bulunmakta olan bir Arap ülkesidir. Ülkenin kuzeyinde Suriye, batısında İsrail ve Batı Şeria, kuzeydoğusunda Irak, güneyinde ve doğusunda ise Suudi Arabistan bulunmaktadır.

Ürdün pahalı bir ülke mi?

Ürdün pahalı bir ülke mi? Ürdün ortalama fiyatlar Türkiye daha yüksektir. Alışverişinizi Ürdün Türkiye 'dan 1.68 kat daha fazla ödemeniz gerekir. Ürdün ortalama konaklama ücreti: 372 TRY (17 JOD) hostelde 905 TRY (42 JOD) in 3 yıldızlı otel.

Ürdün nasıl bir ülke?

Ürdün, Asya kıtasında yer alan bir Arap ülkesidir. Toplam 16 ülkeyi kapsayan Orta Doğu'da bulunan ülkenin resmi adı Ürdün Haşimi Krallığı'dır. Tarih antik çağlara kadar uzanan ülke 25 Mayıs 1946 tarihinde bağımsızlığını ilan etti.

Ürdün zengin bir ülke midir?

Ürdün, fosfat dışında, doğal kaynaklar ve özellikle tatlı su bakımından fakir bir ülke. Aslında eskiden "bereketli hilál" diye bilinen bir araziye sahip olmasına rağmen, tarım üretimi kısıtlı, sanayileşme ise zayıf. Nüfusu, 7 milyon dolayında. Ürdün'ün yerlisi yok dense yeridir.

Ürdün güvenli mi?

Ürdün güvenli mi? Jeopolitik ve siyasi konumu bakımından bahtı kara bir ülke olmasına rağmen komşularına nazaran oldukça güvenli bir ülke.

1 Ürdün dinarı kaç TL?

Bankanıza fazla para mı ödüyorsunuz?

Çevrim kurları Ürdün Dinarı / Türk Lirası
1 JOD21,84720 TRY
5 JOD109,23600 TRY
10 JOD218,47200 TRY
20 JOD436,94400 TRY

Ürdün Türkiyeye vize istiyor mu?

Ürdün'e seyahat edecek olan Türk vatandaşlarının Umuma Mahsus (Bordo), Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahibi olmaları fark etmeksizin 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla vize almalarına gerek yoktur.

Ürdün nasıl bir şehir?

Resmi adıyla Ürdün Haşimi Krallığı Ortadoğu'da bir Arap ülkesidir. Ortadoğu'nun kalbinde yer alan ülke Hristiyanlar, Müslümanlar ve Yahudiler tarafından kutsal sayılan toprakların kesiştiği yerde bulunmaktadır. Ürdün Ortadoğu'nun kurtarılmış bölgelerinden biri olarak görülmektedir.