Dişi muayene etmek için hangi alet kullanılır?

Muayene Takımı: Diş hekimi, tedavi sırasında birçok el aleti kullanır. Muayene başında ihtiyaç duyulan ve tüm hastalarda kullanılan ayna, sond, presel üçlüsüne muayene takımı denir. Ayna: Diş hekiminin ağız yapılarını ve dişleri görmesine yardımcı olan, iki parçadan oluşan alettir.

FREZ çeşitleri nelerdir?

Frezler kullanıldıkları alete göre anguldurva, aeratör ve piyasemen frezleri olmak üzere üç gruba ayrılırlar. Frezler şekillerine göre fissür, rond, tersine konik, alev uçlu gibi adlar alırlar. Frezler yapıldıkları materyallere göre elmas, tungsten ve çelik frezler olarak üçe ayrılırlar.

Kanal tedavisinde kullanılan malzemeler nelerdir?

Kanal Tedavisi / Endodonti

  • Kanal Eğeleri.
  • Paper Point / Kurutma Kağıtları
  • Gutta Percha / Güta Perka Konlar.
  • Kanal Dolgu Maddeleri.
  • Diğer Kanal Aletleri.
  • Yardımcı Ürünler.
  • Kanal Dezanfektanları

Dişçilerin kullandığı aynanın adı nedir?

Diş hekimlerinin genellikle kullandıkları aynaların adına ağız aynası denmektedir ve bu ağız aynalarının iki ayrımı vardır. Bu ayrımlar ayna başı ve sapı olarak yapılmaktadır. Bu ağız aynalarının ise belli ölçüleri vardır bu ölçüler ise ayna başı büyüklüklerine göre ölçülere ayrılır.

Kretuar diş nedir?

3- Kretuar (Scaler): Primer olarak supragingival diştaşının uzaklaştırılmasında kullanılır. Genelde aletin dizaynından ötürü subgingival kullanımı 1- 2 mm ile sınırlıdır. yapar. 2) Dikkatli bir şekilde nekrotizan ülseratif gingivitis gibi akut ağrılı durumların başlangıç yüzey temizliğinde.

Dental ünit ne demek?

Dental ünit denir bakıldığında diş hekimlerinin vazgeçilmez araçları olan dental ünit modelleri konusunda diş üniteleri hekimin hastalarını tedavi etmesi için kullandığı meslek aracı olmaktadır.

Frez renkleri nedir?

siyah,mavi,yeşil,kırmızı,sarı ve beyaz renktedir. şekillerine göre ise; alev uçlu, fissür, rond gibi türleri mevcuttur.