Gerekli hijyen kurallarına uyulursa hamilelikte ağda yaptırmanın bir zararı yoktur. Ancak bazı kadın doğum uzmanları hamileliğin son aylarında ağda yapılmasını önermemektedir.

Hamileliğin 8 ayında ağda yapılır mı?

Hamileler ağda yaptırabilir. Uzmanların genel görüşü ağdanın zararlı olmadığı yönündedir. Ancak hormonlar sebebiyle ağrı eşiğiniz azalmış olabilir veya vücut daha hassas olduğundan ağda yapılan bölgelerde iz kalabilir.

Hamileliğin son haftalarında ağda yapılır mı?

Evde ağda yapmak yerine, çeşitli güzellik merkezlerine gitmeyi tercihh edebilirsin. Ancak bazı kadın doğum uzmanları erken doğuma yol açabileceği endişesiyle gebeliğin son aylarında ağda yapılmasını tavsiye etmiyor. Bu nedenle hamilelikte bikini bölgesi temizliğini son aylarda jiletle yapmak daha risksiz bir yöntem.

Doğuma yakın ağda yapılır mı?

Uzmanlar, anne adaylarının hijyen kurallarına uydukları takdirde ağda yapmalarında bir sakınca bulmadıklarını söylüyor. Ancak bazı kadın doğum uzmanları, hamileliğin son trimesterında ağda uygulanmasının erken doğumu tetiklebileceğini dolayısıyla da daha erken zamanda yapmaları gerektiğini tavsiye ediyor.

Ağda yapmak erken doğuma sebep olur mu?

Fakat bazı kadın doğum uzmanları, gebeliğin son aylarında ağda yapılmasını tavsiye etmiyor. Nedeni ise; ağdanın son aylarda yapılmasının erken doğuma sebep olabileceğini düşünmeleridir. Yine gebelik döneminde genital bölgenin ağda ile temizlenmesi, eskiye oranla canınızın daha fazla yanmasına neden olabilir.

Hamilelikte özel bölgeye ağda yapılır mı?

En sağlam ve temiz iş olan ağda,hijyen kurallarına uyulduğu takdirde hamilelik döneminde yapılabilir.

Hamilelikte ağda ne zaman yapılmalı?

Hamilelikte Ağda Yapmak Ağda, kadınlar için en temiz genital temizlik yöntemlerinden biri olarak görülmektedir. Gerekli hijyen kurallarına uyulursa hamilelikte ağda yaptırmanın bir zararı yoktur. Ancak bazı kadın doğum uzmanları hamileliğin son aylarında ağda yapılmasını önermemektedir.

Hamileler için istenmeyen tüyler için ne yapılabilir?

İstenmeyen tüylerden, epilasyon, ağda ve tıraş gibi yöntemlerle kurtulabilirsiniz. Ancak tüy dökücü veya sarartıcı kremler, köpükler kullanmanız önerilmemektedir. Nitekim bu maddeler cilt tarafından emilerek bebeğinizi etkileyebilir. Lazer gibi yöntemlerin ise hamilelik döneminde güvenilir olduğu söylenmektedir.