Tanç mi taç mi?

Taç mi taç mi? Bu sözcüğün doğru yazlışı şöyledir: taç.

Taç ne terimidir?

Taç atışı, oyunu tekrar başlatma yöntemidir. Taç atışı, topun tamamı havadan veya yerden, taç çizgisini geçtiği zaman, topun taç çizgisini geçtiği yerden, topa son dokunan oyuncunun rakibi tarafından yapılır. Taç atışından doğrudan doğruya bir gol yapılamaz.

Başıboşluk nasıl yazılır?

Çünkü iki farklı kelimenin bir araya gelerek oluşturması kelimenin bitişik mi yoksa ayrı mı yazılacağı sorusunu ortaya çıkarır. Ancak başı boş şeklinde olan yazım şekli yanlıştır. Başıboş birleşik kelimedir ve birleşik olarak yazılır. İki kelime arasında boşluk kullanılmaz.

Ortaç Türkçede ne demek?

Ortaç kelimesi bir dil bilgisi fiilidir. Ortaç kelimesinin anlamı sıfat veya fiil olarak açıklanmaktadır. Bunun yanında ortaç kelimesi bilişim alanında, dil bilgisi alanında, fizik veya kimya alanında, matematik alanında da farklı anlamları içermektedir.

Aut turkce ne demek?

Aut kelimesi Türkçe'de "1. dışarı, 2. futbolda topun dışarı atılması" anlamına gelir. İngilizce out "1. dışarı, 2. futbolda topun dışarı atılması" sözcüğünden alıntıdır.

Tac ne demek Osmanlıca?

tac / tâc / تاج Hükümdarların başlarına giydikleri mücevherli ve kıymetli taşlarla süslü başlık. Müslümanların, Peygamberimizin sünnetine uygun olarak veya onu temsilen başlarına sardıkları örtü; sarık, imame. Gelinlerin başlarına koydukları cevahirli süslü başlık.

Açı hangi terime aittir?

Açı kelimesi, pek çok geometri terimi gibi, okul kitabı olarak okutulmak üzere yazılan bir geometri kitabında, Atatürk tarafından Türkçeye kazandırılmıştır. Düzlemde açı, bir doğru parçasının sabit bir nokta çevresinde dönme miktarının ölçüsüdür.