Türkiye'den direkt Mykonos feribot seferi olmadığı için Samos Mykonos feribot seferleri ile adaya ulaşmak gerekiyor. Aynı zamanda Sakız Samos feribot seferleri ile bir diğer ünlü Yunan Adası olan Sakız'a da Samos'tan kolaylıkla geçebilirsiniz.

Samos Adası için vize gerekli mi?

Samos Adası seyahat planı olan Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahiplerin seyahatlerini gerçekleştirebilmeleri için Yunanistan Kapı Vizesi veya Yunanistan Schengen Vizesi sahibi olmaları gerekmektedir.

Samos için pasaport gerekli mi?

Yeşil pasaport ile Samos Adası'na vizesiz girebilmek için en az 6 ay geçerli bir pasaport olması gerekmektedir.

Yunan adalarına gidiş açık mı?

Yunanistan ile ülkemiz arasındaki kara ve deniz yolu ulaşımının kısıtlanması veTürkiye'den Yunanistan'a yolcu girişlerinin sınırlandırılmasına dair tedbirler5 Nisan 2021 tarihine kadar yürürlükte kalacaktır. Ege adalarından Türkiye'ye deniz yoluyla yolcu seyahati imkânı bulunmamaktadır.

Kuşadası Samos feribotu nereden kalkıyor?

Samos Star firmasının seferleri KuşadasıSamos Adası feribot seferleri kapsamında yer almamakta ve feribotlar Seferihisar'ın Sığacık limanından hareket etmektedir. Biletler tek yön, aynı gün gidiş/ dönüş ve dönüş tarihi esnek olan biletler şeklinde sınıflandırılmıştır.

Schengen vizesi ücreti ne kadar?

Tüm ek hizmetlerimiz ile ilgili iDATA görevlilerinden bilgi ve destek alabilirsiniz. "2 Şubat 2020 itibariyle schengen vize ücreti 60 Euro 'dan 80 Euro 'ya, 6 – 12 yaş arası başvuru sahipleri için de 35 Euro 'dan 40 Euro 'ya yükselmiştir."

Samos adasına nasıl gidilir 2021?

Samos Adasına Nasıl Gidilir Samos adası Ege Denizi kıyısında bulunan Kuşadası'nın tam karşısında yer aldığından her gün Samos adasına feribot seferleri düzenleniyor. Feribot ile Samos adasına 1 saat gibi kısa bir sürede geçerek gezebilir ya da tatil yapabilirsiniz.

Kos Adası pasaport istiyor mu?

Yani Kos Adası'na günübirlik bile olsa PASAPORTSUZ VE VİZESİZ GEÇİŞ YOKTUR. Ancak feribot ile geçilen Yunan adalarına kısa süreli turistik geziler için girişler kolaylaştırılmış, GEÇİCİ VİZE (KAPI VİZESİ) uygulamasına başlanmıştır.